مطالعه تاثیر ارتباطات درون سازمانی با اندازه رضایت شغلی پرسنل سامانه (BRT3) اتوبوسرانی تهران
3نگاهی به فرایندهای ارتباطات سازمانی
- 1. فرایندهای جامعهپذیری؛ در هر سازمانی فرایندهای ادراکی و رفتاری گوناگونی صورت میگیرد؛ که از طریق آنها افراد بهسازمان میپیوندند و با آن یکی شده و در آن میمانند. یکی از این فرایندها جامعهپذیری می باشد که سازمانها کوشش میکنند؛ از طریق فرایندهای رسمی و غیررسمی جامعه پذیری بر انطباق افراد تأثیر بگذارند و فرد را جزئی از سازمان کرده و ارزشها و هنجارهای سازمان خود را به وی منتقل نمایند.
- 2. فرایندهای کنترل عملکرد؛ یکی از مهمترین تأثیرهای ارتباط در سازمانها، هماهنگی و کنترل رفتارهایی می باشد که منجر به تحقق اهداف فردی و سازمانی می گردد. سازمانها با بهرهگیری از فرایندهای ارتباطی گوناگونی به نظارت و کنترل عملکرد و رفتارهای زیردستان خود پرداخته و از این طریق بازخور مداومی را در ارتباط با پیشرفت کلّی هدف تعیین مینمایند.
- 3. فرایندهای تصمیمگیری؛ یکی از فرایندهائی که در محدودهی ارتباطات سازمانی قرار میگیرد، فرایند تصمیمگیری می باشد که بهعنوان یکی از مهمترین فعالیت سازمانها بهشمار میرود و سازمانها با بهرهگیری از مدلهای مختلفی به این مهم اقدام میکنند، که در این اقدام، فرایندهای ارتباط گروهی تأثیر اساسی دارند.
- 4. فرایندهای مدیریت تعارض؛ در سازمانها از طریق ارتباط میان اعضای سازمان، تعارضاتی به وجودمیآید که در نتیجه آنها، اعضای سازمان، کوشش میکنند از طریق یکسری فرایند ارتباطی، بهمدیریت تعارض پرداخته و در وضع آن بکوشند.
- 5. فرایندهای ارتباط خارجی؛ در هر سازمان، یکسری فرایندهای ارتباطی هست که چند سازمان را با یکدیگر و نیز سازمان را با محیطش مرتبط مینماید. این دسته از فرایندها، فرایندهای ارتباط خارجی بهشمار میطریقه.
- 6. فرایندهای تکنولوژی؛ یکی از فرایندهای ارتباطی که در سازمانها هست، فرایندهای تکنولوژیکی می باشد؛ که با تغییرات تکنولوژی در عرصه ارتباطات در سازمانها رقم خورده می باشد.
- 7. فرایندهای مدیریت تنوع؛ محیطهای کاری امروز، تنوعهای فراوانی را بهخود گرفته می باشد، که این امر، خود تحول در سازمانها را ایجاب کرده و راهبردهایی را برای توسعه و مدیریت یک سازمان متنوع فرهنگی، بهدنبال داشته می باشد)میلر:125:1377).
2-3-4انواع ارتباطات سازمانی
عبارتند از: الف: ارتباط عمومی ب: ارتباط افقی ج: ارتباط مورب
2-3-4-1تعریف ارتباط عمودی
شامل ارتباط رو به پایین و ارتباط رو به بالا می باشد. هدف ارتباطات رو به پایین، هدایت، آموزش، درخواست اطلاعات، ابلاغ دستورات مقام مافوق به زیردستان می باشد. هدف اصلی ارتباطات رو به بالا این می باشد که اطلاعاتی درمورد سطوح پایین تر سازمان به مقامات بالاتر سازمان برساند که شامل ارائه گزارش، پیشنهاد، ادای توضیحات و یا درخواست های مختلف می باشد.
سوالات یا اهداف پایان نامه :
مطالعه وشناخت تأثیر ارتباطات درون سازمانی بر اندازه رضایت شغلی پرسنل سامانه 3(BRT3)اتوبوسرانی تهران می باشد.
برای نیل به هدف فوق دسترسی به اهداف فرعی مورد نیاز می باشد.
2-3-1 هدفهای فرعی
1-شناخت تأثیر ارتیاطات درون سازمانی و تاثیر آن برعوامل شغلی (تحصیلات،جنسیت ومیزان سن وسابقه افراد)
2-شناخت تأثیر ارتباطات درون سازمانی بر عوامل رضایت شغلی (رضایت از محیط کار)
3-شناخت تأثیر ارتباطات درون سازمانی بر عوامل رضایت شغلی(امنیت شغلی)
4- شناخت تأثیر ارتباطات درون سازمانی بر عوامل رضایت شغلی(اندازه حقوق ومزایا)
5-شناخت تأثیر ارتباطات درون سازمانی بر عوامل رضایت شغلی(بهره گیری از مهارت ها)
6- شناخت تأثیر عوامل ارتباطات درون سازمانی(کانال های ارتباطی،ارتباطات عمودی وافقی)بر اندازه رضایت شغلی پرسنل