عنوان کامل پایان نامه :
مطالعه ارتباط بین نحوه مدیریت صندوق های سرمایه گذاری مشترک و عملکرد آنها
مقدمه
یکی از اساسیترین مسایل اقتصادی افراد، واحدهای تجاری، موسسات مالی و اعتباری، بانکها و کشورها، تخصیص بهینه منابع می باشد و یکی از این منابع مهم عامل سرمایه می باشد. اگر توسعه اقتصادی را به عنوان مجموعه عملیات یک کشور برای بهبود سطح زندگی مردم و افزایش درآمد ملی بنگریم، خواهیم دید که مهمترین مساله در این زمینه سرمایهگذاری می باشد و سرمایه، هسته اصلی توسعه اقتصادی را تشکیل میدهد.
صندوقهای سرمایهگذاری مشترک به عنوان یکی از مهمترین واسطههای مالی تأثیر انتقال سرمایه را از سوی دارندگان منابع به سمت مصرفکنندگان (شرکتهای تولیدی و خدماتی وسایر) برعهده دارند. از اینرو انواع مختلفی از صندوقهای سرمایهگذاری با هدف جمعآوری وجوه از سرمایهگذاران غیرحرفهای و اختصاص آن به سبدهای سرمایهگذاری کارا، کاهش ریسک سرمایهگذاری و کسب بازدهای متعارف وارد حیطه ظهور گذاشتند. عملکرد سرمایهگذاری با دو رکن ریسک و بازدهی مورد ارزیابی قرار میگیرد و همواره بیشترین بازدهی با در نظر داشتن سطح مشخصی از ریسک، معیاری مناسب برای سرمایهگذاری می باشد.
پس، مطالعه و پژوهش در جهت ارزیابی عملکرد صندوقهای سرمایهگذاری و بهینهسازی سرمایهگذاری میتواند گامی در جهت تشویق به سرمایهگذاری بیشتر باشد؛ زیرا که یکی از عواملی که مانعی پیش روی سرمایهگذاری محسوب میگردد، ریسک و مخاطرات سرمایهگذاری می باشد. پس ارزیابی عملکرد صندوقهای سرمایهگذاری از این جهت مهم می باشد که معاملهگران سهام بتوانند درمورد نگهداری، فروش و یا خرید سهام این صندوقها در زمان مقتضی تصمیمات لازم را اتخاذ کنند. بدیهی می باشد که سرمایهگذاران بالقوه به دنبال سهام صندوقهایی باشند که عملکرد بهتری از سایر صندوقها و نیز از عملکرد بازار داشته باشند.
از آنجایی که سرمایهگذاران تمایل شدیدی به سرمایه گذاری در صندوق های با عملکرد بهتر دارند، و مدیریت صندوق میتواند عاملی مهم در جهت عملکرد صندوق باشد، لذا در جهت نیاز به غنیتر کردن ادبیات تحقیقی موجود، پیرامون صندوقهای سرمایهگذاری مشترک در ایران و بالاخص ارزیابی عملکرد این صندوقها، نیاز به انجام چنین تحقیقی ضرورت پیدا نمود تا به واسطه آن معیار جدیدی جهت ارزیابی عملکرد، از طریق مطالعه تأثیر مدیریت صندوقها که به صورت فعال یا منفعل میباشند، ارائه گردد. پس، در این فصل به مقصود مطالعه تاثیر مدیریت صندوق بر عملکرد صندوقهای سرمایهگذاری مشترک، ادبیات موضوع اظهار میگردد.
در این راستا آغاز مبانی نظری پژوهش مطرح میگردد و در ادامه پژوهشهای انجامشده در این زمینه ارائه میگردد.
سوالات یا اهداف پایان نامه :
آیا نحوه مدیریت صندوق های سرمایه گذاری بر عملکرد آن ها تأثیر دارد؟ لذا از آنجایی که نحوه مدیریت را میتوان از تغییرپذیری واریانس استنباط نمود، زیرا که واریانس (انحراف از میانگین) نشان میدهد که مدیران صندوقها پرتفوی را به خوبی انتخاب کردهاند یا خیر، لذا سؤال این پژوهش اینگونه مطرح میگردد که آیا واریانس مازاد بازده صندوقهای سرمایهگذاری مشترک که نماد مدیریت فعال صندوق میباشد، بر عملکرد صندوقها اثرگذار می باشد؟